We love winter X Anne

Bijgewerkt op: 20 dec 2020

Mei, juni en september zijn de meest populaire maanden om te trouwen in Nederland. Tja, dit is niet voor niets want het zijn de meest zonnige maanden zonder wekenlange schoolvakantie. Dus grotere kans op mooi weer en hopelijk weinig dierbare vrienden en familie die op vakantie zijn. De ceremonie buiten in het zonnetje en nog lang natafelen met de voetjes in het gras. Klinkt heerlijk toch? Maar stiekem zijn wij van Bon&Bons toch groot fan van winterbruiloften. Waarom? Dat leggen we hier graag uit.Het weer

De hoofdreden voor bruidsparen om te kiezen voor een bruiloft in de zomermaanden is toch wel het weer. In deze maanden is de kans op een zonnetje en geen regenbui uiteraard groter dan in de winter. Maar wie kan jullie hier garantie op geven? Inderdaad: niemand. Sterker nog; de laatste jaren lijkt het soms in juni niet te stoppen met regenen terwijl er in oktober sprake is van stralend weer. En toch wordt een bruiloft in de zomer vaak ingericht op droog weer. Ceremonieopstelling in de openlucht en lange tafels in het gras voor een heerlijk diner. Tja, mooi weer is in zo’n geval natuurlijk wel een must. Zo’n veertien dagen van tevoren wordt een bruidspaar dan vaak ook bloednerveus. Dure weerapps worden gedownload om zo goed mogelijk de voorspelling in de gaten te houden. Elk uur wordt de app ververst, maar de uitkomst zal hetzelfde blijven. Het weer valt niet te voorspellen, dus soms moet worden uitgeweken naar een B scenario. Vaak een scenario dat een stuk minder gewenst is dan het oorspronkelijke plan en dus een grote teleurstelling. Om dit te voorkomen zeggen wij: kies voor een bruiloft in de winter! Maak gebruik van onze mooi kas-tent die goed verwarmd zal zijn en jullie alsnog het gevoel geeft te trouwen in de buitenlucht. En het fijne hiervan: je zit hoe dan ook goed; weer of geen weer. Dus geen stress over regen of zonneschijn, want hoe dan ook perfect.


Minder bruiloft-moe

Een winterbruiloft? Een feest voor de gasten! In september zijn veel mensen een beetje bruiloft-moe. Bruiloft nummer vier en feestje nummer zeven. Weer een prachtige bruidsjurk, heerlijk eten en leuke muziek, maar de sensatie is er wel een beetje vanaf. Dit zie ik veel om me heen. Vriendinnen moeten het zoveelste nieuwe jurkje in thema aanschaffen en houden geen weekend mee over. Maar een winterbruiloft in november of februari? Yes, we hebben er weer zin in!


Geen lege dansvloer

Ken je dat beeld van die lege dansvloer? Het is een mooie zomerdag, de DJ is gestart, maar binnen is het veel te warm om lekker te dansen. Rokers blijven net wat langer plakken buiten en ook de niet-rokers genieten stiekem van de buitenlucht. Het bruidspaar? Staat met een paar trouwe vrienden en familieleden op de dansvloer. Zwetend en wel, want stiekem is het veel te heet om uit je plaat te gaan. Tijdens een bruiloft in de winter heb je met dit probleem niet te maken! Sterker nog: de gasten blijven liever binnen, want buiten is het ijzig koud. En om nog ietsje warmer te worden kan je beter dansen dan stilstaan, dus een garantie voor een knallend feest!


Winterse styling

Houden jullie ook zo van warme kleuren en een romantische vibe? Dan past een winterse styling perfect bij jullie! Neem onze Pepper&Caramel stijl: in de wintermaanden heeft deze stijl net dat extra, magische tintje. Denk er nog een paar grote vuurkorven bij en wat extra kaarsen en vergeet de lekkere plaids niet voor bij het vuurtje!

Winterse trouwjurk

Is je droom een blote trouwjurk? Tja, dan moet je misschien toch die bruiloft in de zomer overwegen. Maar ben jij net als wij groot fan van trouwjurken met lange mouwen? En van die fantastische bontjes die je over de jurk aan kan trekken? Dit past natuurlijk perfect bij een Winterse bruiloft! Maar denk ook eens aan de outfit van de man. Een ander stofje, andere kleur of zelfs een originele corsage met een winterse dennenappel erin verwerkt.


Nog niet overtuigd van een winterbruiloft? Twijfel niet en neem contact met ons op. We plannen graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie in om te onderzoeken of een winterbruiloft aansluit op jullie wensen.

92 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven