De kracht van bloemstyling X Suzet

Als de trouwlocatie vastligt, het pak, de bruidsjurk en de ringen zijn gekocht, de uitnodigingen zijn ontworpen, alle catering rond is en de laatste gesprekken met de babs, fotograaf en de locatiemanager zijn gevoerd dan zijn jullie er klaar voor. Of toch niet? Als je het mij vraagt, absoluut niet. Inderdaad, je hebt alles wat je nodig hebt om te trouwen. Maar het is toch echt de bloemstyling die jullie trouwlocatie en de algehele sfeer naar een next level tilt. De kracht van bloemen is enorm!
foto By-Jasmin i.s.m Suzet


Wauw-effect De ‘Oh’s & Ah’s’ gaan jullie geheid om de oren vliegen op jullie mooiste dag. Want hoe bijzonder is het voor de gasten om je dochter, zus of vriendin te zien flaneren in een bruidsjurk. En om je broer, vriend of vader te zien shinen in een driedelig pak. Jullie zien eruit om door een (trouw)ringetje te halen en ook jullie gasten hebben duidelijk uitgepakt. Al die mooie mensen bij elkaar, dat vraagt, nee schreeuwt dan toch ook om een mooie omgeving? Zodat er één groot Wauw-effect heerst waar de ene ‘Oh’ na de andere ‘Ah’ klinkt. Dat is precies waar een goede bloemstyling voor zorgt. Maar die prachtige guirlandes op tafel, indrukwekkende flowerclouds in de lucht en alle andere floral eyecatchers doen niet alleen iets met de ruimte. Bloemen doen ook vooral iets met mensen.Bloemstyling en emoties “Nu wordt alles zo écht”, is wat een bruid snikkend tegen me zei terwijl er een traan over haar wang rolde (die meteen door de MUAH werd opgevangen). Het moment dat ik het bruidsboeket en de corsage’s kom brengen, is vaak ook het moment dat de bruid in de make up zit. De gezonde spanning en vlinders in de buik zorgen er natuurlijk voor dat de emoties sowieso al hoog zitten op deze langverwachte dag. Maar toch, de bloemen die ik speciaal voor deze bruid en haar geliefde maakte, precies volgens ons moodboard en hun wensen, triggerden die traan op dat moment. Bloemen, zowel het bruidswerk als de bloemstyling, maken een trouwdag ‘echt’. Ze zorgen voor romantiek, kleur, warmte, liefde, luxe. Het maakt niet uit voor welke stijl je gaat, dat effect hebben ze gewoon. Altijd. Bloemen maken blij, troosten, herinneren.
Bloemen drogen Over herinneren gesproken. Het kan jullie niet ontgaan zijn, de droogbloemenhype van de afgelopen jaren. En wat een uitkomst is dit voor je bruiloft! De combinatie van droogbloemen en verse bloemen is een goed idee voor bijna elk stylingplan. Enkel droogbloemen in vaasjes is ook een leuke optie of misschien gaan jullie wel voor fresh flowers only. Waar je ook voor kiest, en of het nu gaat over de corsage en het bruidsboeket of over de bloemstyling; alles kun je drogen. Hang niet alleen het bruidsboeket op z’n kop op zolder om hem vervolgens in een stolp te plaatsen, maar neem ook de rest van de bloemen mee naar huis! Of laat de bloemstukken door jullie gasten mee naar huis nemen, zodat zij zelf ook een everlasting aandenken hebben. Een bijzondere herinnering aan jullie bijzondere dag.Hergebruik van bloemen

Het duurzame aspect van het drogen van bloemen, dat is iets waar ik als florist en groengekkie heel blij van word. En ook duurzaam trouwen, mileubewuste keuzes maken op jullie bruiloft is wat je wil. Denk aan olijfbladconfetti in plaats van die mini stukjes glitterpapier. Daar doe je trouwens niet alleen moeder aarde maar ook het personeel van de locatie en de tentvegers een lol mee. Terug naar de bloemstyling; Je kunt op tal van manieren elke eyecatcher van bloemen inzetten. Zo kan een vaas op een pilaar bij het ontvangst, natuurlijk perfect worden hergebruikt op de hoek van de bar bij het feest. En het bloemwerk op de tekentafel fleurt later de toiletten op. Ik denk altijd mee in het hergebruik van alle bloemstukken. Enige nadeel hieraan: er zijn op deze manier minder bloemen om mee naar huis te nemen en te drogen 😉.


39 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven